Hakkımızda

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA), Türk Hava Yolları’nın bir alt markası olarak Türk Hava Yolları ve diğer havayollarının ihtiyaç duyduğu havayolu pilotlarının yetiştirilmesi ve pilotluk eğitiminin ....

DAHA FAZLA GÖSTER

Misyon & Vizyon

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA)’nın misyonu,  Uluslararası standartlarda ve bilimsel yöntemleri kullanarak Türk Hava Yolları’nın kültür ve değerlerine uygun, güncel yetkinliklerle donatılmış pilot ve uçuş eğitmeni (FI) yetiştirmektir.

DAHA FAZLA GÖSTER

Logomuz

Kullandığımız dört sırmalı desen; havacılığı, pilotaj eğitimini, kaptan pilotların omuzlarında ve kollarında yer alan apoletleri simgelemektedir. Aday pilotlar üç sırma, kaptan pilotlar dört sırma taşımaktadır. Logomuzda yer alan sırmalar sunduğumuz eğitimin mükemmelliğini ve TAFA'nın vadettiği bilgi ve tecrübeyi temsil etmektedir.

DAHA FAZLA GÖSTER

Genel Müdür

Doç. Dr. İbrahim Zeki AKYURT

DAHA FAZLA GÖSTER

Yönetim

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi Yönetim Kadrosu

DAHA FAZLA GÖSTER

MARKA VE KURUM KÜLTÜRÜ DEĞERLERİMİZ

aboutus-reliable
Emniyet

TAFA’da, eğitimin her aşaması emniyet bilincini içerir. Pilot adaylarına meslek standartlarının gerektirdiği tüm emniyet kültürünün kazandırılması amaçlanır.Mezun olan pilotların.Yüksek emniyet bilinciyle mesleğe başlamaları hedeflenir.

aboutus-quality
Kalite

TAFA’da verilen eğitimin kalitesi; veriminin, başarısının ve etkisinin göstergesidir. Mesleki etik kurallarına sıkı sıkıya bağlı, uluslararası kalite standartlarında bir eğitim, markanın en güçlü yanlarından biridir.

aboutus-experience
Tecrübe

TAFA, Türk Hava Yolları markasının zengin mirasından, kurum kültüründen ve tecrübesinden eğitimin tüm aşamalarında yararlanır. Tüm pilot adaylarının, Türk Hava Yolları tecrübesini ve uçuş deneyimini kazanması amaçlanır

aboutus-evolution
Gelişim

TAFA, verdiği eğitimlerde ve pilot adaylarının mesleki gelişimlerinde, sürekli gelişim inancıyla artı değer yaratmayı amaç edinir. Bu inanç ve artı değer, meslek standartlarını geliştirmeyi amaçlarken; pilot adaylarına başarılı bir gelecek için gerekli mesleki donanımı sunmayı hedefler.

aboutus-reliable
Güveniliriz

Aile ve takım olmanın en önemli kazanımı güven duygusudur. Bu duygu karşılıklı çalışır. Güvenilirliğimiz ve standartlarımız doğrultusunda sistemli bir biçimde garanti altına aldığımız emniyet, hizmet kalitesi ve etkin işleyişimiz kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir.

aboutus-team
Takımız

TAFA, takım ruhunun en etki haliyle yaşatıldığı kurumdur. Bireyler dünya çapında hizmetleri olan büyük bir takımın parçası oldukları bilincini taşırlar. Bu bilinç, diyalog içerisinde, karşılıklı güvene dayalı, yaptığı işlere ve yapılan işlere saygı duyan, birbirini bütünleyen, problemleri birlikte çözen bir çalışma şeklini ifade eder.

aboutus-clock
Çeviğiz

Eğitimlerde ve edindiğimiz ruhta dinamizm çok önemlidir. Havacılık sektöründeki değişimlere ve yeniliklere, standartları da koruyarak hızlı ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlamak görevimizdir. Fırsatları doğru okumaya odaklı, yenilikçi iş yapış şekillerine açık ve proaktif çalışma anlayışı, kurum kültürümüzün bir parçasıdır.

aboutus-family
Aileyiz

Türk Hava Yolları dünya çapında hizmet sunan büyük bir ailedir. Pilotlarımız ise bu ailenin en büyük sorumluluğunu üstlenirler. TAFA, gücünü uyumla çalışan bu büyük aileden alır. Biz, birlik içerisinde hareket eden, birbirini destekleyen, hoşgörülü, çevreye ve tüm canlıların yaşam haklarına duyarlı çalışanlardan oluşan büyük bir aileyiz.

aboutus-coffee
Misafirperveriz

Türk Hava Yolları hizmet kalitesinin en önemli unsurlarından biri olan misafirperverlik, TAFA’nın da en önemli davranış özelliğidir. Pilot adayı öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla, iletişim ve iş birliği kurduğumuz tüm paydaşlarımızla birbirimize gösterdiğimiz ilgi, güler yüz, nezaket, saygı ve içtenliğimiz, misafirperverlik kültürümüzün önemli göstergeleridir.

TAFA'nın Dünden Bugüne Gelişimi

2005

M.E.B. dan ‘Okul Açma’ ve ‘Eğitime Başlama’ yetkileri alındı. SGHM yetkileri alındı.

2008

1 adet çok motorlu DA-42 uçağı alındı ve Cessna filosuna 3 yeni uçak eklendi.

2010

2 adet C510 Mustang jet uçağı satın alındı ve Cessna filosuna 4 yeni uçak eklenerek tek motorlu uçak sayısı 10 oldu.

2013

Aydın Çıldır Havalimanında uçuş eğitimlerine başlandı. 6 adet tek motorlu DA-40 uçağı satın alınarak toplam tek motorlu uçak sayısı 16 oldu. 6 adet DA-42 Diamond uçağı satın alınarak toplam 8 adet çok motorlu uçak sayısına ulaşıldı.

2016

3 adet Cessna uçağı alındı ve tek motorlu uçak sayısı 19 oldu. 2 adet FNPT II simülatörü alındı ve simülatör sayısı 3 oldu. Hava Kuvvetlerine verilen Uçuş Eğitim Hizmetinin 1. Etabı tamamlandı.

2018

Jandarma Genel Komutanlığı pilotlarının TAFA’da yetiştirilmesi için sözleşme imzalandı ve 2018 yılı içinde 70-74. filoların mezuniyet töreni yapıldı ve toplam 119 mezun verildi.

2020

Eğitim faaliyetlerimizi yürüttüğümüz havalimanımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden "Pandemi Sertifikasyonu" alan ilk eğitim havalimanı olmuştur. Ayrıca yine 2020 yılında israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle "Sıfır Atık" belgesi alınmıştır. DA-40 tipi uçaklarımızın CAMO(SYK) yetkisi alınmıştır. Online eğitim altyapısı oluşturularak teorik bilgi eğitimleri uzaktan verilmeye başlanmıştır.Pandemi döneminde, diğer uçuş okullarında eğitim alan tüm öğrencilerin eğitimlerine TAFA’da devam edilmesi için 33 farklı filonun eğitim planlaması yapılmış ve hem uçuş hem de teorik eğitimlerin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilirliği sağlanmıştır.Yapılan iyileştirmeler ve efektif planlamalar sonucunda pandemi sebebiyle 2,5 ay uçuş yapılmamasına rağmen 19.735 saat uçuş ile 2019 yılına oranla %13 artış gerçekleştirilerek 96 pilot mezun edilmiştir.

2022

2022 yılında 31.128 saat uçak uçuşu, 10.358 saat simülatör uçuşu olmak üzere toplamda 41.487 saat uçuş; 12 farklı filoya 6.208 saat teorik eğitim verilerek 171 pilot adayı mezun edilmiştir. Haziran ayında 1 adet Cessna 172S uçağı satın alınarak filoya dahil edilmiş ve toplam 19 tek motorlu uçağa sahip olunmuştur. Haziran (3.572 saat), Temmuz (3.588 saat) ve Ağustos (3.715 saat) aylarında 3 dönem üst üste uçuş saati rekoru kırılmıştır.22 Aralık 2022 itibariyle uçuş eğitimleri kapsamında Selçuk Efes Havaalanı’nda da hizmet verilmeye başlanmıştır. 2022 yılında tüm eğitim uçakları HATS cihazlarının uçak içine montaj aşaması tamamlanmıştır. Denizli Çardak Havalimanı’na OpsEye entegrasyonu kapsamında uçakların daha etkin takip edilebilmesi amacıyla ADSB anteni kurulumu yapılmıştır. De-icing Hizmeti için tüm hazırlıklar tamamlanarak Aralık 2022 tarihinden itibaren Dispeç Şefliği Yer Operasyon Yetkilisi tarafından De-icing hizmeti verilmeye başlanmıştır.TAFA’da 2022 yılında “zamanında kalkış oranı” %82 olarak gerçekleşmiştir.

2004

Uçuş Eğitim ve Akademi Müdürlüğü kuruldu.

2006

3 adet Cessna uçağı alınarak 16 öğrenci pilot ile CPL/IR Entegre eğitimine başlandı. Aynı yıl içinde Kalite Derneği KALDER’e üye olundu.

2009

DA42 uçak sayısı 2 oldu ve FNPT II MCC simülator eğitim cihazı alınarak kullanılmaya başlandı.

2012

Aydın Çıldır Havalimanı işletme hakları alındı ve pist,apron ve taksi yolu inşaatları başladı.

2015

Eğitim terminali ve uçak bakım hangarının da içinde yer aldığı üst yapılar tamamlandı.

2017

Marka ve kurumsal kimlik çalışmaları gerçekleştirildi. Şirketin ismi Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi olarak değiştirildi. Hava Kuvvetlerine verilen Uçuş Eğitim Hizmetinin 2. Etabı tamamlandı.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden "Havaalanı Sertifikası" alındı.

2019

2019 yılı içinde 75-78. filolarımız mezun edildi.

2021

2021 yılında pandemi sürecine rağmen Aydın Çıldır Havalimanı’nda iniş-kalkış,uçuş saati olarak en yüksek sayıya ulaşıldı ve 134 pilot mezun edildi. 2020 yılında DA-40 tipi uçakların CAMO(SYK) yetkisinin yanında, 2021 yılında DA-42 ve Cessna-172 tipi uçaklar için de CAMO(SYK) yetkisi alındı. Ayrıca 2021 yılında bütün uçak tiplerine ADSB-OUT ve TAS sistemlerinin modifikasyonu gerçekleştirildi. 2021 yılında TAFA'da, Teorik Eğitimin Entegre sistemden Moduler yapıya geçmesi sebebiyle bu kapsamda verilen ATPL dersleri %50 Uzaktan, %40 Sanal Sınıf ve %10 da Sınıf İçi olarak verilmek üzere Eğitim Yönetim Sisteminin (LMS) altyapısı buna göre dizayn edildi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gerekli yetkiler alındı.